دکتر قدکچي در گفتوگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص برخي ادعاها مبني بر تعطيلي بعضي خطوط توليد واکسن در اين موسسه اظهار داشت: هر خط واکسني که در حال توليد است احتياج به روزآمد کردن سيستم و فرآيند توليد با سرمايهگذاري معقول دارد به همين دليل توليد واکسن يک بحث حاکميتي است؛ بنابراين هر زمان که کوتاهي در سرمايهگذاري ها در سالهاي مختلف صورت گيرد طبيعتا توليد در سالهاي بعد دچار اختلال خواهد شد. در اين راستا خط توليد واکسن DTP (ديفتري، کزاز و سياهسرفه) در موسسه به دليل مشکلات موجود متوقف شده بود که هم اکنون اين مشکلات برطرف شده است.
نياز به 12 ميليون دز واکسن در سال
قدکچي با بيان نياز کشور به اين واکسن سالانه 12 ميليون دز است، تصريح کرد: با ظرفيت ايجاد شده پيشبيني ميکنيم که با نصب دستگاههاي جديد بتوان نياز کل کشور را برطرف کرد.
راهاندازي خط توليد واکسن سرخک، سرخجه و اوريون پس از 18 ماه تعطيلي
وي افزود: خط توليد واکسن MMR (سرخک، سرخجه واوريون) نيز به دليل عدم اصلاح فرآيندها و به روز کردن سيستمها مدت 18 ماه تعطيل شده بود که از اوايل امسال دوباره راهاندازي شده است.
رييس بزرگترين مرکز توليد واکسن در خاورميانه ادامه داد: به هر حال موسسه رازي با توجه به سابقه فعاليت، سالهاست که واکسن و سرم توليد ميکند و نياز به حمايت جهت سرمايهگذاري و به روز رساني سيستمهاي توليد دارد که طبيعتا با توجه به ارزش ملي فرآوردهها و هزينههاي بسيار بالاي آن عليرغم توجه بسيار زياد وزارت جهاد کشاورزي، هنوز مشکل باقي است و اين امر نياز به کمکهاي ملي دارد تا درمقاطع حساس کشور دچار مشکل نشود.
قدکچي افزود: موسسه رازي، هم در حوزه دام و هم در حوزه انساني به عنوان تامين کننده اصلي واکسن در کشور محسوب ميشود و لذا بايستي بتواند در خصوص کمبودها پاسخگو باشد.